Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug, opustošilo povratnička domaćinstva [Video]

Rano jutros snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom pogodili su opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve. Za sada nema zvaničnih procena materijalne štete ali su se mnoge porodice tokom dana javile redakciji Radio Goraždevca sa snimcima i fotogrfijama sa terena.

Povratnička porodica Miletić iz sela Opraške kod Istoka živi od poljoptivrede i proizvodnje povrća. Nevreme je ovg jutra uništilo sve što su ove godine proizveli izjavio je za Radio Goraždevac Petko Miletić.

„Jutros oko 6:30, pogodilo nas je jako nevreme praćeno gradom i jakim vetrom. Od siline vetra trem koji nam služi za skladištenje sena totalno je uništen, uništeni su krovovi na kućama, grad je apsolutno uništio sve. Put nam je bujica vode bukvalno raznela, tako da je sada neprohodan. Da zlo ne ide samo pre mesec i po dana, 22.juna i bunar nam je presušio tako da konstantno od dvadeset drugog, dopremam traktorom vodu za snabdevanje kuće i kućnih potreba i bašte. Bašta je sada uništena i celokupan rad i trud je bio uzalud“, rekao je Miletić.

Miletić je dodao da ne zna šta će dalje da radi i kome da se obrati jer je sve što je imao i stvorio nestalo u jednom trenu.

Slična situacija je i na pojedinim delovima optine Klina. U opštini Peć olujno nevreme imalo je blaži oblik dok je u Goraždevcu usled grmljavine veći deo naselja bio bez struje a u mnogim domaćinstvima je izgorela bela tehnika.