15 C
Pec
četvrtak, 22 aprila, 2021

POČINJE RAT?! DŽaferi mobiliše albanske policajce i vojnike i šalje ih na Skoplje! Stižu i dobrovoljci iz Albanije!

Izvor :

Pravda, Informer


Makedonija je na pragu rata pošto je Talat DŽaferi na prevaru izabran za predsednika Sobranja, nakon čega su pristalice pokreta za Zajedničku Makedoniju ušle u parlament i započeo je opšti haos.

Prema nezvaničnim saznanjima, komandiri policije albanske nacionalnosti dobili nalog da se u punoj opremi jave u glavni štab najveće albanske partije u Makedoniji DUI, odnosno njena mesna sedišta, radi odbrane poslanika albanske nacionalnosti.

Veliki broj poslanika, među kojima je i sam DŽaferi, još uvek se nalaze zarobljeni u konferencijskoj sali u Sobranju i njihova sudbina je, za sada, nepoznata.

https://www.facebook.com/plusinfo.mk/videos/1403426963047806/

Kako prenose mediji u Makedoniji, trenutno ima osam povređenih poslanika koji su prebačeni u Gradsku bolnicu u Skoplju. Od njih, sedam je primljeno sa povredom glave i jedan sa povredom kolena.

Policija u Makedoniji stala uz narod na ulicama ispred Sobranja, javio je dopisnik Pinka iz Skoplja Milenko Nedelkovski.

Prema nezvaničinm saznanjima Informera, u gradu Struga u kom žive isključivo Albanci, već se organizuju ozbiljne oružane formacije. Kako se navodi, dobrovoljci iz Albanije koji su spremni da se bore za njihove ciljeve u Makedoniji već pristižu u taj grad.

Takođe, 113. albanska vojna brigada iz Tetova se mobiliše i kreće ka Skoplju da brani Talata DŽaferija.

Brojni zapadni lideri već su osudili nasilje u parlamentu, ali je izostala osuda državnog udara koji je uzrokovao upad građana u Sobranje.

4,041FanovaLajkuj
352PretplatniciPretplatite se

vesti