16 C
Pec
četvrtak, 22 aprila, 2021

NVO Centar za prava manjinskih zajednica i George William Youth Center o poboljšanju položaja mladih iz srpskih sredina

Izvor :

NVO CRMC


Aktivisti NVO “Centar za prava manjinskih zajednica (NVO CRMC)” sastali su se sa predstavnicama NVO „George William Youth Centra (GWYC)“, kako bi razmotrili zajedničko učešće u projektu „Mladi za budućnost“.
Izvršni direktor NVO CRMC Dejan Repanović je istakao važnost da se mladi iz Peći, Istoka i Kline uključe u proces donošenja odluka i da je zbog toga važno da NVO GWYC, koja ima više od sto godina iskustva u radu mladih bude deo ovog projekta.
„Potrebna nam je pomoć u vezi razvoja kapaciteta naše omladine a George William Youth Center je veoma kompetentan da nam pomogne u ostvarivanju tog cilja. Budžetiranje i pisanje projekta i stvaranje novih mladih lidera je naš glavni cilj i nadam se da ćemo zajedno uspeti u tome“ rekao je Repanović.
Izvršni direktor NVO GWYC Dorina Luka-Davies istakla je da će ova organizacija rado učestvovati u ovom projektu i pružiti sve svoje resurse. „Nadam se da nećemo stati na ovome. Očekujemo da putem NVO CRMC, mladi iz srpskih sredina budu deo naših aktivnosti i programa, kao i studijskih poseta koje se organizuju po evropi i americi“, kazala je Dorina Luka-Davies.
NVO CRMC će se u narednom periodu baviti pitanjima mladih, njihovom učešću u donošenju odluka, kao i stvaranjem novih mladih lidera.

4,041FanovaLajkuj
352PretplatniciPretplatite se

vesti