Maskembal u OŠ Janko Jovićević u Goraždevcu

U OŠ. Janko Jovićević u Goraždevcu održan je maskembal povodom dečije nedelje a u fiskulturnoj sali  izloženi su bili i likovni radovi dece.

Prva nedelja u oktobru obeležava se kao dečija nedelja ali su planirane aktivnosti u Goraždevcu održane nedelju dana sa zakašnjenjem iz više razloga rekao je prisutnima direktor OŠ Milan Anđelković. On je pozdravio prisutne roditelje i decu, naglasivši i naglasio da je lepo videti da su naša deca ovako kreativna.

“Zahvalio bi se njihovim roditeljima koji su učestvovali zajedno sa njihovim nastavnicima i učiteljicama tokom cele ove dečije nedelje. Žao mi je što dečija nedelja nije mogla da se održi prošle nedelje iz bezbednosnih razlika. Nadam se da će naš žiri da ima težak posao, da odluka neće biti laka, i ja ću da im poželim sreću a našoj deci da nikad ne skidaju osmeh sa lica i da im bude srećno detinjstvo”, rekao je Andjelković.

Deca iz Goraždevca kažu da su uglavnom sami osmišljavali svoje kostime.

“Gledala sam neke slike i videla sam neku torticu, neku devojčicu koja se maskirala u torticu i onda mi je došla ideja“.

“Pa niko me ne može prepoznati i prelep sam, došla mi je ideja jer niko ovo ne može uraditi“.

“Ja volim traktore i moj striko mi je pomogao“

“Isto imam puno lego kockica kod kuće, tata mi je pomogao da uradim“.

“Svidelo nam se da budemo bubamare, jer bubamare okružuju prirodu“.

Na kraju je žiri koji je sastavljen od učitelja i nastavnika imao najteži posao, da u mnoštvu kreativnih kostima koji su plod dečije mašte izabere one najbolje.